Okovja za samonosna
drsna vrata

Pišite nam:

info@flakus.si

Vprašanja in odgovori:

Da zaščitite svoje dvorišče se odločite za dvoriščna vrata. Obstaja več načinov odpiranja dvoriščnih vrat, ta pa so večinoma dvokrilna in drsna. Pri drsnih vratih okovje (ogrodje) ograje “teče” po vodilu, ki je lahko na tleh ali pa dvignjeno od tal. Naša vrata so dvignjena od tal in tako so dobila ime “samonosna”, saj celotno dolžino drsnih vrat nosita samo dva “vozička”, ki sta pritrjena na temelj na koncu vrat. Po teh dveh vozičkih drsni drsno vodilo (šina) na kateri so pritrjena vrata (kovana, alu, inox,..).

Prednost pred drsnimi vrati, ki tečejo po vodilu, ki je vgrajeno v sama tla je ogromno. Od enostavnega vzdrževanja, do tihega delovanja (stik med vozički in drsno šino zagotavlja minimalno trenje), nobene ovire na tleh (šina je dvignjena od tal, na tleh ni vodila, ki deluje kot ovira, ko se z vozilom zapeljete mimo vrat), pozimi se sneg ne zatika v vodilo, poleti pa kamenčki, ki radi negativno vplivajo na odpiranje,… Torej? Smo vas že prepričali glede prednosti? 😀

Okovja (komplete za samonosna drsna vrata) delimo glede na težo vrat (pomembna je nosilnost) in svetlo odprtino (razpon oz. dolžino vrat do temelja + protivpetja). Pri Flakus d.o.o. vam ponujamo sledeče komplete, puščica navzgor pa vam pove kateri kompleti so najbolje prodajani:

C55
C65 ⇧
C80 ⇧
C95
Industrijska vrata:
C110 ⇧
C130

Komplet zajema 6 metrski drsni profil (šino), par kotalk z 8 kolesi na vsaki, spodnji in zgornji lovilec za vrata, levi in desni kotnik, 4x zgornja vodila za vrata (valjčke), pokrove za zaprtje profila.

V kolikor so vrata daljša, pa lahko drsne profile (šine) tudi podaljšamo – na primer 9 metrov – možnost dokupa x-metrskih drsnih profilov.

C55 – 249,00 €
C65 – 269,00€
C80 – 330,00€
C95 – 481,00€
C110 – 990,00€
C130 – po naročilu

Vozički za drsna vrata

Plod dolgoletnega inženiringa in nadgrajevanja znanja Emil Flakusa mlajšega je izdelek, ki je v celoti narejen v Sloveniji in ga ima že preko tisoč dvorišč! Visokokakovostni izdelki so preizkušeni v vseh vremenskih pogojih, prvi izelek izpred 30 let pa še vedno deluje brezhibno! #kvaliteta
Vozički so tudi nastavljivi po višini – tri različne višine olajšajo nastavitev na samem terenu – tudi če se ta dviguje ali spušča. Pokličite nas na 041/629-811 in povemo vam več.

x

x